Logarska dolina

Logarska dolina je ena izmed najlepših alpskih dolin v Evropi. Že sam vstop v dolino vas bo očaral, saj se vam odpre pogled na Kamniško – Savinjske Alpe.

Za vstop z motornim vozilom je potrebno plačati ekološko takso. Če vstopite v dolino peš, s kolesom ali z električnim vozilom je vstop brezplačen.

Slap Rinka

Nahaja se v osrčju Logarske doline in je eden izmed bolj obiskanih slapov pri nas. Slap je visok kar 90 metrov in je uvrščen med najvišje prosto padajoče slapove v Sloveniji. Najdete ga na koncu doline, kamor se lahko pripeljete z avtom in nato sprehodite 10 minut do Slapa Rinke.

Izvir reke Savinje

Nad Slapom Rinka, ob urejeni planinski poti na Okrešelj, se nahaja stalen izvir reke Savinje. Voda je čista in primerna za pitje.

Orlovo gnezdo

Gre za zelo lepo razgledno točko na Slap Rinka. Je manjši objekt na desni strani slapa, tik ob skalah. Na terasi se lahko okrepčate s pijačo ali pa kupite kakšen spominek za svoje najdražje.

Tematska pot po Logarski dolini

Gre za naravoslovno – etnografska pot, ki je speljana skozi čudovite kotičke Logarske doline. Pot poteka skozi celotno dolino in je dolga 7 kilometrov, za pot boste porabili približno 3 ure. Poti ni potrebno prehoditi v celoti, saj se lahko na pot priključite na več mestih in si jo po želji skrajšate.

Pot najlepših razgledov

Imenovana "Solčavska panoramska cesta" 37 kilometrov čudovitih pogledov na kmetije, Logarsko dolino in Kamniško-Savinjske Alpe. Krožna pot se začne v Solčavi ali Logarski dolini, opremljena z informativnimi tablami in počivališči. Poglejte cerkvico Sv. Duha, izvir kisle vode in najvišjo kmetijo v Sloveniji.

Izvir kisle vode

Predstavlja mineralni izvir, ki je v Solčavi razglašen kot naravni spomenik. Kisli vodi tega izvira se pripisuje zdravilno moč, saj je bogata z železom in ogljikovim dioksidom. Od glavne ceste je izvir oddaljen 3 minute hoje, kjer lahko vodo tudi poskusite.

V Solčavi je veliko odličnega terena primernega za kolesarjenje. Solčavska panoramska cesta je primerna predvsem za ljubitelje zahtevnejšega kolesarjenja, v dolini pa vam je na voljo asfaltna cesta vse od Solčave do Slapa Rinke.

V turistično informacijskem centru v Solčavi si po želji lahko izposodite električna kolesa.

Lažje in nezahtevne poti – Koča na Grohotu, Robanova planšarija

 Srednje težke poti - Matkov škaf, Klemenča jama, Okrešelj, Potočka zijalka, Lipševa vrata

Težke in bolj zahtevne poti – Olševa, Raduha, Kamniško – Savinjske Alpe

Doživite adrenalin – Adventure valley

V agenciji vam nudijo številna adrenalinska doživetja v okolici. Na voljo imate soteskanje, spust po Savinji s kajaki ali rafting, plezanje, jamarstvo in jadralno padalstvo.

Olimpline

Gre za najdaljši neprekinjen zipline v Sloveniji, ki ga lahko obiščete v Črni na Koroškem. Jeklenica je dolga dober kilometer, najvišje nad tlemi pa boste 206 metrov.

Potrebna je predhodna rezervacija.